Talvirenkaat

Talvi yllättää autoilijat joka ikinen syksy. Kun ensimmäiset lumet satavat maahan, on liikenne kaaoksessa kesärenkailla liukastelun takia. Rengasliikkeissä, huoltamoissa ja autoliikkeissä on ruuhkaa, koska autoilijat eivät ole vaihtaneet talvirenkaita autoihin hyvissä ajoin ennen talven tuloa.

Lain mukaan talvirenkaita on käytettävä 3kuukautta, joulukuun alusta helmikuun loppuun. Nastarenkaita saa kuitenkin käyttää marraskuun 1.päivästä aina maaliskuun 31.päivään tai toisen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin saakka. Muunakin aikana nastarenkaita saa käyttää jos keli sitä edellyttää ja käytännössä ne voi vaihtaa alle heti, kun ulkolämpötila laskee pakkasen puolelle ja tiet ovat vaarassa jäätyä.

Kitkarenkaita käyttävillä vaihtoaika on huomattavasti joustavampi, koska laki ei kiellä niiden käyttöä kesälläkään.  Kitkarenkaiden käyttöä kesällä ei kuitenkaan suositella, koska runsaasti lamelloidun pintansa takia se ei ole turvallinen tai johdonmukainen ajettava liian lämpimissä olosuhteissa. Käytännössä kitkarenkaat suositellaan vaihtamaan heti, kun lämpötilat laskevat pysyvästi alle 5 asteen. Silloin pehmeäseoksisen kitkarenkaan pinnan lämpö ei pääse nousemaan liian korkeaksi edes pitkäkestoisessa moottoritieajossa. Säiden puolesta kitkarenkaita käyttävä autoilija voi vaihtaa talvirenkaat autoonsa jo syyskuun puolivälissä ja ajella niillä jopa vappuun asti.

Rengasmarket Seinäjoki suosittelee vaihtamaan talvirenkaat autoon heti sään salliessa. Näin vältyt pahimmilta vaihtoruuhkilta. Meiltä löydät myös rengashotellipalvelut!

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.