Etsimässä uusia renkaita?

Hyväkuntoiset Kesärenkaat ovat suuri tekijä turvalliseen liikenteeseen.

A

71

B

Kesärengas joka on kehitetty vastaamaan kuluttajien ja autonvalmistajien vaatimuksia erinomaisesta polttoainetaloudellisuudesta.

A

71

C

UUTUUS Keärengas joka edustaa parasta mahdollista ajomukavuutta ja huippuluokan suorituskykyä. Kaikille autoille ja käyttövoimille.

C

73

E

Uusi CrossContact™ ATR tarjoaa maksimalista pitoa maastoajoon. Suuri määrä tartuntakulmia sekä pitkittäisurien tartuntahampaat varmistavat erinomaiset pito-ominaisuudet maastosta riippumatta.

Liikkeistämme löytyy myös näitä merkkejä:

Kesärenkaat

Laadukkaat, ja etenkin uudet kesärenkaat takaavat lyhyet jarrutusmatkat säällä kuin säällä. Tärkeimmät ominaisuudet kesärenkaille ovat hyvä pito tiehen ja kyky vastustaa vesiliirtoa. Kesärenkaita valitessa kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa vesiliirto- ja käsittelyominaisuuksiin, sekä renkaan nopeusluokkaan. Erilaisten rengastestien tuloksista voi olla apua renkaita valitessa, joten niitä kannattaa pitää silmällä. Esimerkiksi Tekniikan Maailma suorittaa joka kesä ja talvi kattavat testit.

Muutamia esimerkkejä hyvin menestyneistä valmistajista ovat Gislaved ja Continental. Tämän vuoden testissä hopeaa nappasi Continentalin Conti Premium Contact 5 -rengas, jonka kehuttuja ominaisuuksia ovat muun muassa optimoitu vierintävastus, hiljaisuus ja lyhyt jarrutusmatka.

Rengasvalinnoilla voit vaikuttaa itse moneen asiaan, kuten polttoaineen kulutukseen, ajomukavuuteen ja liikenneturvallisuuteen. Kevyt vierintävastus pienentää polttoaineen kulutusta, mikä tekee ajosta taloudellisempaa ja ympäristöystävällisempää.

Renkaiden vaihto

Uudet kesärenkaat kannattaa vaihtaa vasta ruuhkaisimman vaihtosesongin jälkeen, sillä silloin useat rengasliikkeet myyvät renkaita edullisemmin hinnoin. Kesärengaskauden alkaessa monella liikkeellä on kesärenkaita tarjouksessa, ja sitä kannattaakin hyödyntää edullisia laaturenkaita etsittäessä. Uusien renkaiden vaihtoa kannattaa suunnitella, kun edelliset ovat noin 5-10 vuotta vanhat tai niiden urasyvyys on kulunut noin 4 millimetriin.

Lain mukaan urasyvyyden on oltava kesärenkaissa vähintään 1,6 millimetriä, mutta turvallisuuden näkökulmasta se on liian vähän. Turvallisuuden kannalta on tärkeää, että kaikki renkaat kuluvat tasaisesti. Siksi renkaita ostettaessa ei kannata yrittää säästää ostamalla vain kahdet uudet renkaat, tai käyttämällä useamman eri valmistajan renkaita sekaisin.

EU -rengasmerkinnät

EU:n vaatima renkaiden luokitusmerkintä on ollut pakollinen uusissa HA, SUV ja 4×4 renkaissa marraskuusta 2012 lähtien. Merkintä ei koske nastarenkaita. Rengasmerkinnässä on tiedot renkaan polttoainetaloudellisuudesta, vierintämelusta ja märkäpidosta. Rengasmerkinnän avulla renkaiden ominaisuuksien vertailu on helpompaa kuluttajille.

Polttoainetaloudellisuuden merkintä kertoo renkaiden energiatehokkuuden, joka liittyy polttoaineen kulutukseen ja hiilidioksidipäästöihin.

Märkäpito -merkintä kertoo kuinka tehokkaasti auton voi pysäyttää märällä asfaltilla.

Tieto vierintämelusta puolestaan ilmoittaa renkaiden aiheuttaman ohiajomelun tason.

Pelkästään merkintöihin ei kuitenkaan kannata luottaa sokeasti, sillä kokonaisuudessaan polttoaineenkulutus ja tieturvallisuus riippuvat hyvin paljon kuljettajan ajotavasta ja -käyttäytymisestä.

Tutustu myös laadukkaiden talvirenkaidemme valikoimaan!